HTML

Kőszegi András

"Egyenesnek kell lenni, nem pedig kiegyengetettnek." (Marcus Aurelius) "Legyünk mi a változás, amit látni szeretnénk a világban." (Mahatma Gandhi)

Friss topikok

Linkblog

KŐSZEGI ANDRÁS MÁRKATANÁCSADÓ A MANDINERNEK - A POLITIKAI BRAND ATTÓL JÓ, HA HITELES

2021.11.29. 22:55 Kőszegi András

ka-mandiner_hu-5-kicsi.jpg
Maráczi Tamás kérdezett a mandiner.hu oldalon:

A politikai kommunikációnak egyetlenegy mércéje van: hoz-e szavazatot, vagy sem? A politikai brand azonban azon áll vagy bukik, hogy egy politikus vagy egy párt tudja-e hozni, amit a szavazók várnak tőle: az integritást – mondja lapunknak a márkatanácsadó. Kőszegi András több évtizedes vállalati tanácsadási tapasztalattal válaszolt kérdéseinkre: Mitől jó egy márka? Milyen a hatékony brandépítés? És miért megkerülhetetlen már a fenntarthatóság szempontja a vállalati stratégiagyártásban? Interjúnk.

Mit csinál a márkainspirátor?

Alapvetően egy márkatanácsadó, segít egy vállalatnak, vállalkozásnak, vezetőnek vagy akár egy sportolónak, hogy felfedezze és megtalálja a saját valódi és releváns értékeit. A márkaépítést úgy szokták elképzelni, hogy csinálunk egy logót, aztán összedobunk egy weboldalt – de ez már valaminek a következménye kell, hogy legyen. Azt mondják, hogy kitaláljuk a márkát – én viszont úgy tartom, hogy

a márkát nem kitalálni kell, hanem megtalálni.

A legbelsőbb, a legrelevánsabb értékeinket kell megtalálni és azt jól megfogalmazni.

Ez akkor egy kicsit pszichológiai munka is, nem?

Abszolút. Fejlettebb gazdaságokban ezt brand-coachingnak hívják, de ezzel a kifejezéssel óvatosan dobálóznék, mert mára már a coach-ok országa lettünk.

Ha egy cég felkéri, hogy a brandjével kapcsolatban adjon tanácsokat, mivel kezdi? Feltérképezi a céget, ellátogat, megismeri a vezetők habitusát?

A teljes interjút ITT elolvashatod!

Szólj hozzá!

Címkék: brand branding márka márkaépítés fenntarthatóság personal branding politiki kommunikáció személyes márkaépítés Kőszegi András márkainspirátor márkatanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://koszegiandras.blog.hu/api/trackback/id/tr2916768894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása